Merel van Groningen - project

Het Merel van Groningen-project richt zich zowel op voorlichting als op preventie. Dit gebeurt door jongeren een spiegel voor te houden met betrekking tot hun eigen gedrag en door vooroordelen over loverboys weg te nemen.
Het project bestaat uit acht thema’s met verschillende werkvormen. De acht thema’s vormen het totale lespakket. Daarnaast zijn er een verplichte en enkele optionele trainingen voor docenten en begeleiders.

Eigenaar Merel van Groningen
Merel van Groningeninfo@merelvangroningen.nl0000000000

Jongeren passen eigen gedrag aan. Ze krijgen zicht op de gevolgen van hun eigen handelen. Dat gebeurt door jongeren te confronteren met hun eigen gedrag, afgezet tegen verhalen uit de praktijk.

• Overige middelen en materialen

Themapakket bestaat uit:

• Digitaal werkboek per leerling.
  • Licentie voorlichtingsfilm Ware liefde.
  • Politiefilm De aangiften.
  • Uitgebreide handleiding.
  • 3 Trainingen “Signaleren” “socialmedia” & “sociale vaardigheden”

De light versie bestaat uit 2 digitale lesbrieven en docentenhandleiding. Jaarlijkse licensie voor de voorlichtingsfilmen.
Dagdeel training hoe te werken  met het matriaal.

• Fysieke veiligheid
  • Nieuwsbrief voor ouders
  • Schoolmaatschappelijk werk wordt geadviseerd in te schakelen en het zorgteam.

Na de training kan school zelf de interventie op maat aanbieden en weg zetten in een projectweek of de eerder drie genoemde lessen.

School kan ook buiten de lessen de interventie aan bieden aan jongeren waarvan zij denken extra weerbaarheid nodig te hebben .

• Politie
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Tussen €500 tot €1000

Het thema pakket kost 750 euro pp bij open inschrijvingen. Incompany is 6 x 750 met max van 15 deelnemers. (Excl Btw en reiskosten trainers)