Make a Move+

Make a Move+ is een preventieprogramma over seksualiteit, relaties en weerbaarheid. De interventie is voor jongens van 14-21 jaar met een lichte verstandelijke beperking. In 8 wekelijkse bijeenkomsten met 2 begeleiders gaan de jongens met elkaar aan de slag over o.a. het eigen lichaam, wensen en grenzen, online en offline risico's en hoe je met elkaar omgaat in een vriendschap, relatie of bij seks.

Eigenaar Rutgers
Marianne Jonkeroffice@rutgers.nl030-2313431

Het doel van Make a Move+ is de seksuele weerbaarheid van jongens met een lichte verstandelijke beperking te vergroten, zodat ze niet over iemands grenzen gaan of dit zelf meemaken.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

In de handleidiing met bijbehorende usb staan de 8 groepsbijeenkomsten en de ouderbijeenkomst beschreven met didactische en methodischen notities voor de counselors, werkbladen voor de deelnemers en bijbehorend (beeld)materiaal.

• Fysieke veiligheid
  • Ouderavond
  • Tijdens naschoolse opvang
  • Begeleider
  • Getrainde professionals (certificering)

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Meer dan 25 uur

De groepsbijeenkomsten worden bij voorkeur door twee personen begeleid, die hiertoe een training van 2 dagen inclusie voorbereidende online cursus gevolgd hebben (15 contacturen/zelfstudie). Uitvoering van het programma in een jongensgroep: 8 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur en een ouderbijeenkomst (optioneel) exclusief voorbereiding.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

De kosten voor de training bedragen € 405,- (inclusief e-learning). De kosten voor het deelnemersmateriaal (handleiding Make a Move+ en bijbehorend (beeld)materiaal) bedragen € 45,-. Deze training kan incompany worden gegeven. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.