Lang Leve de Liefde Herhalingsmodule

Lang Leve de Liefde (LLL) is een lespakket over liefde, relaties, veilig vrijen en seksualiteit. De ‘Herhalingsmodule Lang Leve de Liefde’ is een vervolg op het LLL Onderbouw pakket. Het is ontwikkeld voor de bovenbouw van het praktijkonderwijs en vmbo. Deze herhalingsmodule is naast het voorkomen van soa’s en grensoverschrijdend gedrag, specifiek gericht op tienerzwangerschapspreventie en tienerouderschap.

Eigenaar Soa Aids Nederland
Lisette Schutteinfo@langlevedeliefde.nl0206262669
Suzanne MeijerSMeijer@soaaids.nl0206262669

Met dit lespakket ondersteunt u leerlingen in een prettige, veilige en gewenste seksuele ontwikkeling. U werkt aan kennis maar ook aan de houding en vaardigheden van leerlingen ten aanzien van relaties en seksualiteit. Jongeren geven aan behoefte te hebben aan seksuele voorlichting in zowel de onderbouw als de bovenbouw.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

De ‘Herhalingsmodule Lang Leve de Liefde’ bestaat uit de volgende onderdelen:

• Leerlingenmagazine
  • Films
  • Docentenhandleiding
  • Werkbladen en informatiebladen
  • Persoonlijke verzorging
  • Grensoverschrijding
  • Nieuwsbrief voor ouders

De Herhalingsmodule Lang Leve de Liefde bestaat uit zes lessen van één lesuur.

U kunt het lespakket in zijn geheel behandelen. U kunt er ook voor kiezen om één van de onderstaande modules te gebruiken:

Module 1: U kunt les 1-4 behandelen. Deze vormen samen een afgeronde module.

Module 2: U kunt les 5-6 behandelen. Deze vormen samen een afgeronde module

Krijgt u veel vragen van leerlingen? Of ontstaat er veel discussie in de klas over een bepaald onderwerp? Dan kan het zijn dat u twee lesuren besteedt aan één les in plaats van 1 lesuur.

• Workshops, vragen beantwoorden
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

De docentenhandleiding, informatiebalden en werkbladen zijn gratis te downloaden van de Lang Leve de Liefde website. De films zijn gratis online te bekijken. Zie: www.langlevedeliefde.nl. Alleen het leerlingenmagazine dient besteed te worden voor 1.25 euro per stuk, plus verzendkosten.