Liefde is... voor jongens

Jongens krijgen les van mannen; de meisjes van vrouwen. Wanneer er redenen zijn om hiervan af te wijken, denken wij daar uiteraard graag in mee!
Iedere week worden er andere thema’s behandeld. De onderwerpen zijn: seksualiteit, mannen, meisjes, liefde, grenzen, loverboys, nee en ja zeggen, geaardheid, genderdiversiteit en social media.

Eigenaar Qpido (Spirit)
Esther Jalinke.jalink@spirit.nl0621276771

De vier voorlichtingslessen van het pakket ‘Liefde is…’ leert jongeren op een respectvolle manier met elkaar omgaan, leert hen grenzen te herkennen bij zichzelf en anderen en die te respecteren.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren
  • Overige middelen en materialen

• Fysieke veiligheid
  • Begeleider

- Het telefonisch op mail overleg met Qpido om het aantal groepen etc. af te stemmen

- Het beschikbaar stellen van twee klaslokalen per klas

- Het telefonisch overleg vlak voor de voorlichting om te checken of alles akkoord is

- De docenten zijn niet aanwezig in de les.

- Indien er bijzonderheden zal de voorlichter de vooraf afgesproken persoon opzoeken. Bijv. zorco.

- Achteraf bezoekt Qpido de school voor de evaluatie

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Meer dan €1000

Qpido voert de interventie Liefde is... uit bij alle gemeentes in Noord-Holland die dit programma inkopen, wat betekent dat het voor de school gratis is. De inkoop kan per jaar verschillend zijn.

Indien het programma niet is ingekocht kan de school zelf de interventie aanvragen en betalen. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Qpido.