Toolkit L.O.V.E. Online

De toolkit L.O.V.E. Online gaat over leuke en vervelende online ervaringen rondom liefde en seks. De toolkit is voor scholen die aandacht willen besteden aan sexting, grooming en veilig online contact. De toolkit ondersteunt uw school bij het geven van lessen, het vormen van beleid, het handelen bij incidenten en het informeren van ouders.

De toolkit is een special bij het lespakket Lang Leve de Liefde Onderbouw, maar kan ook los worden gebruikt.

Eigenaar Soa Aids Nederland
Suzanne Meijerinfo@langlevedeliefde.nl+31 20 626 26 69

Het doel van de toolkit L.O.V.E. Online is om jongeren te ondersteunen bij het hebben van gewenste en respectvolle online contacten, relaties en seks als ze daar klaar voor zijn. Daarnaast ontvangen ze hulp en ondersteuning als er zorgen over en/of problemen zijn bij online relaties en seks.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

De toolkit L.O.V.E. Online bestaat ui:

- Handleiding: achtergrondinformatie, introductie stappenplan Sexting, docentenhandleiding voor lesmodule

- Lesmodule: leerlingenmagazine met twee lessen, twee films en docentenhandleiding

- Stappenplan Sexting: informatie en praktische handvatten voor incidenten en beleid

- Ouderbrochure Sexting en Grooming: informatie over sexting, grooming en social media; tips en links naar handige websites en ouderfilm

• Informatiefolder en ouderfilm

De lesmodule uit de toolkit L.O.V.E. Online bestaat uit twee lessen waarin gewerkt wordt aan de kennis, houding en vaardigheden van de leerlingen. De lessen worden ondersteund door een leerlingenmagazine en twee films. De lesmodule is zo ingedeeld dat deze in twee of in vier lesuren gegeven kan worden.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

Het leerlingenmagazine kost 1,20 euro per stuk.

De docentenhandleiding, het stappenplan en de films zijn gratis te vinden op www.langlevedeliefde.nl.