Kracht in Controle

KIC is ontstaan vanuit de gedachte dat leerlingen zich veilig moeten voelen in de klas en op school. Leerlingen leren optimaal in een omgeving waarin ze zich veilig en geaccepteerd voelen. De Kracht van het programma in de fysieke oefeningen en in het betrekken van alle partijen: ouders, leerlingen en docenten, daarnaast zijn de lessen opgenomen in het reguliere programma waardoor er schoolbreed aandacht is voor sociaal gedrag.

Eigenaar Taborcollege
Kim Entiusinfo@kictraining.nl0612642526
Krystle Korsinfo@kictraining.nl0617874735

Doel van het programma is het realiseren van een kwalitatief hoog pedagogisch klimaat waarin leerlingen en medewerkers in de school op respectvolle wijze met elkaar omgaan, zorgen voor een veilige omgeving, verantwoordelijkheid nemen voor hun gedrag en schoolloopbaan en tevens pestgedrag preventief wordt aangepakt.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

Het is mogelijk om docenten op te leiden tot KIC-trainer, KIC-trainers ontvangen dan de handleiding. Verder is het ook mogelijk om de app aan te schaffen, deze biedt toegang tot het overige lesmateriaal en maakt het mogelijk om de sociale verhoudingen in een klas in kaart te brengen.

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Meer dan 25 uur

Het programma werkt het meest effectief wanneer het opgenomen wordt in het lesrooster maar zou ook in een andere frequentie aangeboden kunnen worden.

Scholen kunnen kiezen voor een eigen invulling/frequentie.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

Kosten zijn afhankelijk van het product dat afgenomen wordt (training-programma en/of app) en in het geval van de app het aantal leerlingen dat hier gebruik van maakt.