Liefde is... voor meisjes

Liefde is… is een voorlichtingsprogramma ter ondersteuning van de seksuele ontwikkeling en het seksueel welzijn van meisjes uit de tweede en derde klas (13 tot en met 16 jaar) op verschillende niveaus van het voortgezet onderwijs. De voorlichting wordt gegeven door twee vrouwelijke hulpverleners die op een laagdrempelige manier thema’s gerelateerd aan seksualiteit en relaties bespreekbaar maken.

Eigenaar Qpido (Spirit)
Maurina Verslootm.versloot@spirit.nl06-41681947
Qpido algemeeninfo@qpido.nl06-29338064

Het hoofddoel is meisjes hebben meer seksuele kennis, vaardigheden, positieve attitudes en intenties, vertrouwen in hun eigen kunnen en zijn bewust van de invloed van sociale normen om weloverwogen beslissingen te nemen ten aanzien van gezonde, gewenste, gelijkwaardige en prettige relaties en seksualiteit.

• Overige middelen en materialen

De materialen dienen ter ondersteuning van het lesprogramma.

• Fysieke veiligheid
  • Ouderavond
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Nee

Het lesprogramma wordt uitgevoerd door externe hulpverleners en niet door docenten. De hulpverleners zijn experts en zijn in staat kwetsbare leerlingen te signaleren. Wel heeft de school een belangrijke rol in het creëren van draagvlak onder het onderwijzend personeel en het betrekken van zowel docenten als ouders in de begeleiding van de seksuele ontwikkeling van leerlingen.

• Externe hulpverleners voeren de activiteit uit. Iemand binnen de school dient als contactpersoon te fungeren voor praktische ondersteuning.

Het lesprogramma bestaat uit 4 lessen van elk 1,5 uur.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Meer dan €1000

Op dit moment wordt Liefde is... voor meisjes binnen Amsterdam gefinancieerd door gemeentelijke subsidie. Indien er financiële middelen beschikbaar zijn, dan kan deze interventie ook landelijk uitgevoerd worden.