Je lijf, je Lief!

Je Lijf, je Lief! is een lesprogramma bestaande uit 5 lessen voor moeilijk lerende jongeren en jongeren met een lichte verstandelijke beperking (IQ tussen 55 en 80) uit het eerste en tweede jaar van het praktijkonderwijs.

Eigenaar Movisie
Wilco Schilthuiswschilthuis@ggd.amsterdam.nl020 555 5495

De doelstelling van het lesprogramma is jongeren in het praktijkonderwijs beter in staat te stellen de eigen grenzen te herkennen en duidelijk te maken aan anderen én tevens de grenzen van anderen op het gebied van seksualiteit te herkennen en te respecteren.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

Het lesprogramma bestaat uit een docentenhandleiding, een dvd en tekeningen.

Alle materialen zijn te downloaden of te bestellen (dvd) via:

• Fysieke veiligheid
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Tussen 10 tot 25 uur

De docent die de lessen van 'Je Lijf, je Lief!' geeft is 10-12 uur in totaal bezig met de voorbereiding en uitvoering van de lessen.

Dit is inclusief de docententraining van 3 uur uitgevoerd door de regionale GGD.

Een docententraining die docenten voorbereidt op het geven van de lessen is beschikbaar. De GGD Amsterdam verzorgt voor de regio Amsterdam docententraingen om het lesprogramma te kunnen uitvoeren in de klas. Neem contact op met uw regionale GGD voor de mogelijkheden van een docententraining en ondersteuning.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

Alle lesmaterialen zijn gratis te downloaden op:

De dvd kost €10,- en is te bestellen via bovenstaande website