Je Lijf, je Lief!

Je Lijf, je Lief! is een lesprogramma bestaande uit 5 lessen voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking (IQ tussen 55 en 80) uit het eerste en tweede jaar van het praktijkonderwijs, in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar

Eigenaar Movisie
Scholen regio Amsterdam: Emma de Goejeedgoeje@ggd.amsterdam.nl020 555 54 95
Scholen andere regio's: Kristin Janssensk.janssens@movisie.nl030 789 20 00

De doelstelling van het lesprogramma is jongeren in het praktijkonderwijs beter in staat te stellen de eigen grenzen te herkennen en duidelijk te maken aan anderen én tevens de grenzen van anderen op het gebied van seksualiteit te herkennen en te respecteren. Zodat zij minder vaak seksueel grensoverschrijdend gedrag meemaken of uitoefenen

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

Het materiaal bestaat uit een docentenhandleiding, strips, foto's, pictogrammen, een werkboek voor leerlingen, achtergrondinformatie en links naar filmfragmenten en een instructiefilm.

Alle materialen zijn gratis te downloaden via de Movisie Academie (na eenmalige registratie):

• Fysieke veiligheid
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Tussen 10 tot 25 uur

De docent die de lessen van 'Je Lijf, je Lief!' geeft is 10-12 uur in totaal bezig met de voorbereiding en uitvoering van de lessen.

Dit is inclusief de docententraining van 3 uur uitgevoerd door de regionale GGD.

Een docententraining die docenten voorbereidt op het geven van de lessen is beschikbaar.
De GGD Amsterdam verzorgt voor de regio Amsterdam docententraingen om het lesprogramma te kunnen uitvoeren in de klas (contactpersoon: Emma de Goeje).
Voor andere regio's: neem contact op met uw regionale GGD voor de mogelijkheden van een docententraining en ondersteuning of met Kristin Janssens van Movisie.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

Alle lesmaterialen zijn gratis te downloaden via de Movisie academie, na eenmalige registratie, via deze link: