Weet Wat Je Eet

Weet wat je eet is een digitaal lessenpakket bestaande uit negen online lessen en een praktijkles waarin de leerlingen ervaren hoe ze verleid worden door hun omgeving. Het pakket sluit aan op de kerndoelen van vmbo, havo, vwo en mbo. Docenten kunnen zelf kiezen welke lessen de leerlingen volgen en of ze dat thuis of op school doen. Voor alle lessen is er een (optionele) klassikale terugkoppeling.

Eigenaar Stichting Voedingscentrum Nederland
Valérie Klostermannprofessionals@voedingscentrum.nl070-306 88 88

Leerlingen doen kennis op over gezond, veilig en duurzaam eten, en krijgen inzicht in verleidingen vanuit hun omgeving.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

Het lesmateriaal is digitaal: leerlingen krijgen een klascode waarmee ze hun eigen login account kunnen aanmaken en zelf aan de slag kunnen. Leerkrachten kunnen optioneel gebruikmaken van de klassikale terugkoppeling waarin behalve een samenvatting van de les ook ‘offline’ ideeën in staan voor in de klas (bijv. maak een moodboard met gezonde snacks).

• Voeding
  • Sport en beweging
  • Dierenwelzijn, milieu, eerlijke handel.
Aanvullende activiteit Deze activiteit kunt u aanvullend op de huidige activiteit uitvoeren. Het doen van een aanvullende activiteit versterkt het effect.
  • Thuis

Er is geen voorbereiding nodig (behalve aanmaken van de accounts). Benodigde tijd voor uitvoering van 1 online les is ongeveer een half uur / 1 lesuur.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €1000

Dit is een gratis lespakket.