It's up to you

It's up to you is een interactieve film die als lespakket in de onderbouw van het voortgezet onderwijs wordt ingezet om cyberpesten effectief aan te pakken. Leerlingen bekijken de film individueel en bepalen zelf de keuzes van de hoofdpersoon. Wat volgt is een klassikale discussie waarin leerlingen samen groepsafspraken maken. Het pakket wordt per klas uitgevoerd door de docent.

Eigenaar Reactif
Joerie Nijhuisjoerienijhuis@reactif.nl0613092535
Tom Peeterstompeeters@reactif.nl0615030388

It's up to you is een lespakket specifiek ontwikkeld om cyberpesten in een klas te verminderen. Het doel is dat leerlingen na het doorlopen van de interventie effectieve gedragingen gaan vertonen waardoor ze, als deelnemer van cyberpesten, waargenomen pestsituaties kunnen verminderen of laten ophouden.

Het lespakket is te gebruiken via www.itsuptoyou.nu:

1. De docent maakt een account aan op de website
  2. De docent logt met het account in de op website
  3. De docent download de handleiding en bijlagen
  4. De docent maakt een unieke URL (website link) aan die zijn/haar leerlingen kunnen gebruiken om te film te bekijken. Deze link wordt gedeeld met iedere leerling in de klas
  5. De bijlagen dienen voor de klassikale discussie te worden uitgeprint
  • Cyberpesten

De docent dient ongeveer 1 à 2 uur te investeren in de voorbereiding (handleiding/bijlagen) en 2 uur om It's up to you in de klas uit te voeren.

Een eventuele evaluatie kost een extra 15-30 minuten.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

De interventie is ontwikkeld met subsidiegelden en is gratis beschikbaar gesteld voor het onderwijs.