Benzies & Batchies +

Dit weerbaarheidsproject bestaat uit twee onderdelen: een educatieve theatervoorstelling met discussie en een eindopdracht ('Benzies & Batchies') en een weerbaarheidstraining van drie lessen met opdrachten en groepsgesprekken ('Ik hou van mij'). Respect voor jezelf en elkaar staat centraal.

Eigenaar Stichting Kikid
Janine de RidderJanine@kikid.nl06-41 32 68 63

Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij adolescenten voorkomen en hun seksuele weerbaarheid bevorderen.

• Overige middelen en materialen

Tot de materialen behoren onder andere een lesbrief voor docenten, werkboeken, polsbandjes en certificaten voor leerlingen, evaluatieformulieren, posters en folders.

• Fysieke veiligheid
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Nee

De docent van school verzorgt alleen de introductie- en afrondende les. De theatervoorstelling en de aansluitende discussie worden verzorgd door getrainde jongeren (de 'peer-educators'), de weerbaarheidslessen door trainers van Kikid.

• Vakleerkracht lichamelijke opvoeding

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Meer dan 25 uur

Per klas besteden docenten in totaal maximaal 3 uur aan het verzorgen van de introductie- en de afrondende les, voorbespreking met de projectleider en evaluatie.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Meer dan €1000

De kosten bedragen per klas: € 950 ,- voor de theatervoorstelling Benzies & Batchies, en € 1.750,- voor de weerbaarheidstraining 'Ik hou van mij'.