Bordspel SeCZ TaLK; praten over relaties en seks voor jongeren met een chronische aandoening

Dit bordspel voor leerlingen met een chronische aandoening of beperking, helpt docenten om seksuele gezondheid onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt door middel van informatieoverdracht, meningsvorming en het aanleren van (communicatieve) vaardigheden. De vragen en opdrachten zijn geschikt voor jongens en meisjes met en zonder migratieachtergrond in de leeftijd van 12 tot 20 jaar.

Eigenaar Rutgers
Sanna MarisS.Maris@rutgers.nl030-2314331
Heleen van der Stege (Hogeschool Rotterdam)H.A.van.der.Stege@hr.nl030-232 98 07

Relaties, intimiteit en seksualiteit op een prettige manier bespreekbaar maken op plaatsen waar zorg, ondersteuning of onderwijs gegeven wordt aan jongeren met een chronische aandoening of beperking.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

Het spel bestaat uit een speelbord, pionnen en verschillende soorten opdrachtkaarten.

Benodigde tijd voor de voorbereiding: 1 uur. Benodigde tijd voor de uitvoering: 1-2 uur. Docenten kunnen zelf de duur bepalen aan de hand van het aantal fiches dat wordt uitgedeeld aan het begin van een spelsessie.

• Rutgers verzorgt desgewenst een workshop
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €1000

De kosten van het spel bedragen € 39,50.