Leren signaleren

Deze training leert professionals die veel met jongeren werken, om risicofactoren voor suïcide te signaleren. Voorbeelden van risicofactoren zijn vooral psychische problemen en alcohol- en drugsgebruik. De training leert docenten en andere professionals hoe ze in gesprek komen met jongeren en hoe ze kunnen handelen bij gesignaleerde problemen.

Eigenaar GGZ Noord-Holland Noord
Marianne Frielingm.frieling@ggz-nhn.nl0229-20 88 21

Risicofactoren voor suïcide eerder en beter signaleren bij jongeren.

De training bestaat uit verschillende werkvormen zoals presentaties, een kennisquiz, film, discussies en rollenspellen. De handleiding is bedoeld als naslagwerk en beschrijft de informatie uit de training.

• Alcohol
  • Drugs
  • Signaleren
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Nee

De training wordt verzorgd door professionals die werkzaam zijn in de verslavingszorg en de geestelijke gezondheidszorg.

De training duurt 4 uur en biedt plaats aan maximaal 25 personen. De training wordt ook aangeboden in de vorm van een informatieavond van ongeveer 2,5 uur.

• Regionale GGZ
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €1000

De kosten van een training (maximaal 25 deelnemers) bedragen € 900,-.