B-Fit

U wilt graag dat uw leerlingen gezond zijn? Dat u een fitte en gezonde school bent? Kies dan voor B-Fit als activiteit vanuit Gezonde School.

B-Fit is een tweejarig programma gericht op de thema’s: Leer je Fit, Eet je Fit, Beweeg je Fit en Samen Fit. Binnen elk thema kan gekozen worden uit verschillende activiteiten. Uw school krijgt een B-Fitcoach toegewezen die samen met u praktisch aan de slag gaat met het thema gezondheid.

Eigenaar Gelderse Sport Federatie
Anneke Neijenhuisanneke.neijenhuis@geldersesportfederatie.nl06 51202355

Samen aan de slag met het thema gezondheid binnen uw school

• Overige middelen en materialen

We maken gebruik van een B-Fitportal https://bfit.anewspring.nl

waar alle informatie is te vinden. tevens kan je hier gemakkelijk contact leggen met je begeleider en de agenda invullen voor het komende jaar

• Voeding
  • Sport en beweging
  • Workshops en bijeenkomsten voor ouders
Aanvullende activiteit Deze activiteit kunt u aanvullend op de huidige activiteit uitvoeren. Het doen van een aanvullende activiteit versterkt het effect.
  • Tijdens naschoolse opvang
  • Thuis
  • Directie
  • De school krijgt vanuit de Gelderse Sport Federatie een gecertificeerde B-Fitcoach toegewezen. Samen gaan jullie actief aan de slag met het thema gezondheid.

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Meer dan 25 uur

Het B-Fitprogramma duurt 2 jaar waarbij de B-Fitcoach gemiddeld 1 uur per week actief is op de school. Vanuit de school vragen we een vast contactpersoon die ongeveer 40 uur op jaarbasis aan B-Fit besteedt.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Tussen €500 tot €1000

Beoordeling Eerste aanwijzingen voor effectiviteit