Happyles

De integrale Happyles-aanpak omvat e-lessen over (on)gelukkig zijn, een Happylestest (depressiescreener) en adviesgesprek voor alle leerlingen met als input de Happylestest. Jongeren met verhoogde depressiescore worden doorverwezen naar evidence-base hulpaanbod.

Bij deze aanpak wordt samengewerkt tussen de school en de JGZ of GGZ preventie. Er is een eendaagse training voor uitvoerders.

Eigenaar Trimbos-instituut
Rianne van der Zandenrzanden@trimbos.nl030-2971145

Doel van de Happyles-aanpak is bevorderen van welbevinden en voorkomen van depressie bij VMBO of MBO leerlingen. Daarnaast bevordert deze aanpak integraal werken in de jeugdzorgketen: de school en de JGZ en GGZ werken nauw samen.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

Er is een draaiboek voor de lessen.

De e-lessen bevatten filmpjes, animaties en sleepoefeningen.

In de traning wordt uitleg gegeven over de totale Happyles-aanpak en over de ict-elementen. Gedurende de uitvoeringsperiode kan er een beroep worden gedaan op de Happyleshelpdesk.

Doorgaans financiert de gemeente de uitvoeringsuren van Happyles.

• Begeleider
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Tussen 10 tot 25 uur

Als de school interesse heeft kan deze zich aanmelden via de site van Happyles. Bij voorkeur is er al een samenwerking met jeugdhulpinstellingen (GGD, GGz-preventie, JGz).

Ook kan de aanmelding vanuit een Gemeente, GGD of GGz/JGz plaatsvinden via de site.

Het Trimbos-insituut kan ook een aangemelde school met een JGZ of GGZ verbinden.

N.v.t.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Tussen €1000 en €2500

Zie hierboven.