IRun2BFit

Voor jongeren tussen 12 en 15 jaar vormt IRun2BFit een leerproces en een belevingstocht met een fitte lijfstijl als einddoel (bewegen en voeding). Het programma duurt acht weken en wordt vakoverstijgend uitgevoerd bij biologie, lichamelijke opvoeding en de mentorles. Het programma krijgt een energieke afsluiting door een gezamenlijke deelname aan een 5 kilometer bij een sfeervol regionaal loopevenement.

Eigenaar IRun2Bfit
Rembert Groenmaninfo@irun2bfit.nl085- 0475700

Doel van IRun2BFit is dat jongeren een leefwijze met beweging en gezonde voeding uitproberen, ervaren en delen met anderen en daarmee hun eigen keuze voor een fitte leefstijl bekrachtigen.

Het materiaal omvat naast een lespakket een draaiboek voor de coördinator op school, docentenhandboeken en online materiaal zoals video's.

• Sport en beweging
  • Nader in te vullen door eigenaar.
  • Thuis
  • De uitvoering is in handen van de docenten school en, waar mogelijk, looptrainers atletiekverenigingen.

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Meer dan 25 uur

De basis wordt wekelijks gelegd bij de lessen biologie (1 lesuur per week), lichamelijke opvoeding (2 lesuren per week) en door mentoren (1 lesuur per week). Het programma neemt 8 weken in beslag.

• De LO les kan worden georganiseerd in samenwerking met looptrainers van lokale a
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

Het tarief voor deelname aan IRun2BFit is afhankelijk van bijvoorbeeld de gekozen onderdelen uit het pakket, het aantal leerlingen dat deelneemt en de looptijd van de samenwerking met IRun2BFit. Het basispakket is al mogelijk vanaf € 12,50 per leerling in het eerste jaar en € 3,- per leerling vanaf het tweede jaar van deelname.