Girls' Choice. Wensen en grenzen in intimiteit

Dit is een interactief spel om meisjes op een adequate en speelse manier bewust te maken van het belang van veilige, prettige, gewenste en gelijkwaardige seksuele en relationele contacten en daarop te laten reflecteren.

Eigenaar Rutgers
Manouk Vermeulenm.vermeulen@rutgers.nl0642026205

Het belangrijkste doel is het voorkomen van onbedoelde en ongewenste zwangerschappen. Het spel kan ook breder ingezet worden: het vergroten van seksuele weerbaarheid onder meisjes vormt de rode draad.

De materialen bestaan uit bordspel en een handleiding voor de begeleider. Het spel kent twee versies en kan met 2-10 spelers gespeeld worden. Het basisspel is geschikt voor meisjes van 10 tot 13 jaar. Hiervoor kan het spelbord met de zijde met daarop ‘Basisspel’ gebruikt worden. De andere kant van het spelbord is te spelen met meisjes van 13 tot 15 jaar.

• Fysieke veiligheid
Aanvullende activiteit VO Deze activiteit kunt u aanvullend op de huidige activiteit uitvoeren. Het doen van een aanvullende activiteit versterkt het effect.
  • Mentoren

Benodigde tijd voor de voorbereiding: eenmalig 4 uur. Benodigde tijd voor de uitvoering: 1 tot 1,5 uur.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Minder dan €500

Het spel kost € 35,-. Rutgers biedt een workshop van één dagdeel over het inzetten van de materialen. Deze workshop kost € 95,- pp. Een incompany workshop kost € 770,-.