Lang Leve de Liefde - Onderbouw

Lang Leve de Liefde is een lespakket bestaande uit zes lessen over liefde, relaties, veilig vrijen en seksualiteit voor de tweede klas van het voortgezet onderwijs. Er is een versie voor praktijkonderwijs en vmbo bb en een versie voor vmbo, Leerlingen werken aan kennis, houding en vaardigheden ten aanzien van relaties en seksualiteit. De lessenserie kan worden aangevuld met een extra les over seksuele diversiteit.

Eigenaar Soa Aids Nederland
Suzanne Meijersmeijer@soaaids.nl020-626 26 69

Het ondersteunen van leerlingen in een veilige, prettige en gewenste seksuele ontwikkeling.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

Leerlingenmagazines & online film (dvd) samen met de docentenhandleiding bevatten zes uitgewerkte lessen over de thema’s puberteit, verliefdheid, verkering, homoseksualiteit, wensen, grenzen & weerbaarheid, internet, loverboys, de eerste keer, seksuele problemen, hulp zoeken, veilig vrijen, condoom & anticonceptie.

• Fysieke veiligheid

Benodigde tijd voor de voorbereiding: 1 uur. Benodigde tijd voor de uitvoering: minimaal 6 uur. De 6 lessen duren 1 lesuur en nemen elk ongeveer 0,5 uur voorbereiding in beslag.

Er zijn 3 extra lesuren: 1 lesuur voor extra les seksuele diversiteit, 2 lesuren voor resp. soa, zwangerschap en anticonceptie en condoompracticum.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

De leerlingen magazines kosten 0,95 €. De dvd kost €15,00. De docentenhandleiding kan gratis worden gedownload van www.lesgevenindeliefde.nl. De films zijn ook gratis online te bekijken via www.langlevedeliefde.nl.
Een docententraining is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. De GGD voert de training meestal gratis uit.

Beoordeling Goede aanwijzingen voor effectiviteit