Helder op School: Smokefree Challenge

Deze niet-rokenwedstrijd is de Nederlandse uitvoering van de Europese Smoke Free Class Competition (in 18 landen). Er zijn 2 categorieën: vmbo/praktijkschool en havo/vwo. Deelnemende klassen spreken af een half jaar niet te roken. Ze kunnen prijzen winnen door die afspraak na te komen en een creatieve opdracht uit te voeren.

Eigenaar Trimbos-instituut
Jeroen Lammersjlammers@trimbos.nl030 – 29 71 100

Voorkomen dat jongeren beginnen met roken.

Het actiepakket bevat een docentenhandleiding, een folder voor docenten, een voorbeeldbrief voor ouders, een contractposter, registratieformulieren (met antwoordenvelop), een creatieve opdracht en een extra opdracht.

• Roken
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Nee

GGD’en en instellingen voor verslavingszorg kunnen de wedstrijd in hun regio begeleiden.

Benodigde tijd voor de uitvoering: 4 uur. Er zijn 3 lesuren nodig en 1 uur voor het aanmelden en inzenden van de formulieren.

• instellingen voor verslavingszorg
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

Deelname is gratis.

Beoordeling Goede aanwijzingen voor effectiviteit