De Gezonde Schoolkantine

Dit programma biedt praktische informatie en concrete hulpmiddelen en adviezen om van een schoolkantine een gezonde schoolkantine te maken: minimaal 75% lekkere en gezonde producten uit de Schijf van Vijf (fruit, broodjes, salades), maximaal 25% niet-basisvoedingsmiddelen (snoep, snacks). De Schoolkantine Brigade geeft advies op maat en zo nodig ondersteuning op locatie.

Eigenaar Stichting Voedingscentrum Nederland
Heleen Schuitdegezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl070-306 88 75

Gezonder aanbod in de schoolkantine, studenten kunnen makkelijker kiezen voor gezonde producten.

• Overige middelen en materialen

De hulpmiddelen bestaan onder andere uit een handleiding met stappenplan, inspiratielijst, presentaties, recepten, een inventarisatietool en een kantinescan.

• Voeding
  • Omgeving
Aanvullende activiteit Deze activiteit kunt u aanvullend op de huidige activiteit uitvoeren. Het doen van een aanvullende activiteit versterkt het effect.
  • Directie
  • Kantinebeheerders en cateraars.

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Meer dan 25 uur

Benodigde tijd is ongeveer 4 uur per maand (dit is exclusief het bereiden van het aanbod in de schoolkantine).

• Scholen, kantinebeheerders, ouders, studenten, GGD’en en marktpartijen kunnen al
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €1000

Het programma is gratis