De Gezonde Schoolkantine

De interventie ondersteunt het doorlopen van een planmatig proces om een gezondere schoolkantine te realiseren. Het gezonder maken van het aanbod in de kantine en de automaten richting de Schijf van Vijf, het aantrekkelijk presenteren van gezonde keuzes en het borgen van de interventie in voedingsbeleid staan hierbij centraal.

Eigenaar Stichting Voedingscentrum Nederland
Heleen Schuitdegezondeschoolkantine@voedingscentrum.nl070-306 88 75

Het doel van de interventie De Gezonde Schoolkantine is dat leerlingen en studenten in de leeftijd van 11 tot 20 jaar gezondere voedselkeuzes kunnen maken op v(s)o- en mbo-scholen in Nederland.

• Overige middelen en materialen

De hulpmiddelen bestaan onder andere uit een handleiding met stappenplan, inspiratielijst, presentaties, recepten, een inventarisatietool en een kantinescan.

• Voeding
  • Omgeving
Aanvullende activiteit Deze activiteit kunt u aanvullend op de huidige activiteit uitvoeren. Het doen van een aanvullende activiteit versterkt het effect.
  • Directie
  • Kantinebeheerders en cateraars.

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Meer dan 25 uur

Benodigde tijd is ongeveer 4 uur per maand (dit is exclusief het bereiden van het aanbod in de schoolkantine).

• Scholen, kantinebeheerders, ouders, studenten, GGD’en en marktpartijen kunnen al
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €1000

Het programma is gratis.