De Gezonde Schoolkantine
De interventie ondersteunt het doorlopen van een planmatig proces om een gezondere schoolkantine te realiseren. Het gezonder maken van het aanbod in de kantine en de automaten richting de Schijf van Vijf, het aantrekkelijk presenteren van gezonde keuzes en het borgen van de interventie in voedingsbeleid staan hierbij centraal.
Kenmerk |
Omschrijving |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Eigenaar | Stichting Voedingscentrum Nederland | ||||||
Website | |||||||
Aan de slag |
|
||||||
Doel | Het doel van de interventie De Gezonde Schoolkantine is dat leerlingen en studenten in de leeftijd van 11 tot 20 jaar gezondere voedselkeuzes kunnen maken op v(s)o- en mbo-scholen in Nederland. |
||||||
Materiaal |
De hulpmiddelen bestaan onder andere uit een handleiding met stappenplan, inspiratielijst, presentaties, recepten, een inventarisatietool en een kantinescan. |
||||||
Thema |
|
||||||
Ouderbetrokkenheid | Nee | ||||||
Activiteit is gericht op ![]() |
|
||||||
Aanvullende activiteit ![]() |
|||||||
Wanneer uit te voeren? |
|
||||||
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren | Ja | ||||||
Door wie uit te voeren op school? |
|
||||||
Tijdsbesteding ![]() |
Meer dan 25 uur Benodigde tijd is ongeveer 4 uur per maand (dit is exclusief het bereiden van het aanbod in de schoolkantine). |
||||||
Gemiddelde optionele tijd die het de school kost | - |
||||||
Waar is ondersteuning is beschikbaar? |
|
||||||
Indicatie vaste kosten ![]() |
Minder dan €1000 Het programma is gratis. |
||||||
Beoordeling | Goed onderbouwd |