Welkom op school: mentormethode voor nieuwkomers in het voortgezet onderwijs

Welkom op School is een mentormethode voor Internationale Schakelklassen (ISK’s) en andere vo-scholen met nieuwkomers. De Eerste Opvangscholen in het vo waar nieuwkomersleerlingen starten symboliseren hun nieuwe toekomst. Maar het verleden is niet geheel voorbij, het heden levert vaak stress op en ook de toekomst is nog niet uitgestippeld. De mentormethode rust docenten toe om deze leerlingen adequaat te ondersteunen.

Eigenaar Pharos
Anna de Haana.dehaan@pharos.nl030-2349800

De mentormethode rust docenten toe om nieuwkomersleerlingen bij hun sociaal emotionele ontwikkeling adequaat te ondersteunen. De methode biedt ook uitgebreide achtergrondinformatie, bijvoorbeeld over hoe vluchtelingenleerlingen oorlogsgeweld verwerken. En over leerlingen die uit Midden- en Oost-Europa naar Nederland zijn gekomen.

• Praktijkonderwijs
  • Alle jaren

Het pakket bestaat uit een docentenboek en een leerlingboek.

• sociaal emotioneel leren
  • Omgeving
  • Begeleider
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Tussen 10 tot 25 uur

De methode bestaat uit 20 lessen. De tijdsbesteding is 20 lesuren en daarnaast nog voorbereidingen.

Niet alle lessen hoeven altijd gedaan te worden, er kan gekozen worden voor bepaalde lessen als dat thema op dat moment van belang is.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €500

De kosten bestaan uit de aanschaf van de methode (zie de Pharos website voor de actuele prijzen)