Ons Groene schoolplein

Leerkrachten gaan aan de slag met activiteiten rondom beleving en beheer van natuur op het eigen groene schoolplein (of in de omgeving). Educatief gebruik van de buitenruimte krijgt zo een structurele plek in het onderwijsprogramma van de school.

Eigenaar Stichting Springzaad
Stichting Springzaad / Maike Nelissengroeneschoolpleinen@springzaad.nl0644666905

Structurele inbedding van educatief gebruik van de groene buitenruimte.

De materialen en activiteiten zijn allemaal digitaal beschikbaar op de website www.onsgroeneschoolplein.nl. Ook is daar een handleiding over de beleef- en beheerkalender te downloaden.

• Milieu
  • Groen schoolplein
  • Ouders kunnen ingeschakeld worden om groepjes te begeleiden bij activiteiten op
  • Begeleider
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Tussen 10 tot 25 uur

De activiteiten variëren in duur, van een half uur tot een dagdeel. De leerkracht kiest zelf hoeveel activiteiten hij/zij uitvoert en wanneer. Indien gewenst kan er ook meer tijd aan de activiteiten besteed worden. Voor een structurele aanpak op je schoolplein, is het wenselijk om gedurende het jaar meerdere activiteiten uit te voeren, in verschillende seizoenen.

• Lokale NME centra
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Tussen €250 tot €500

De lesactiviteiten zijn digitaal en gratis beschikbaar. De kosten van het veldwerkmateriaal zijn voor de school, deze liggen lager dan €250. Als school kan je een teamtraining over het educatief gebruik van het (groene) schoolplein aanvragen (> €500).