De superheldenaanpak

De superheldenaanpak kan ingezet worden om sociale vaardigheden van kinderen en het groepsklimaat in de klas te verbeteren om daarmee de kans op sociale problemen te verkleinen. items zijn: elkaar helpen, elkaar aanspreken, leiden, volgen, opkomen voor jezelf, relaxed reageren, negeren, een slimme plek en melden bij de leerkracht.

Eigenaar Nederlands Jeugdinstituut (NJi)
Rino Vijverberginfo@orkatraining.nl06 - 424 33 419

De superheldenaanpak heeft als doel om sociale vaardigheden van kinderen en het groepsklimaat in de klas te verbeteren om daarmee de kans op sociale problemen te verkleinen.

Handleiding voor leerkrachten in het basisonderwijs; poster ‘keuzes voor superhelden’ voor de onder-, midden- en bovenbouw; poster ‘het stoplicht’; het online Orka Platform (o.a. video’s en instructiekaarten oefeningen groepsvorming, vragenlijst welbevinden en relatiediagram)

• Begeleider

Coördinator: Voorbereiding: vier uur. Uitvoering: jaarlijks 25 uur

Leerkracht: Voorbereiding: drie uur . Uitvoering: jaarlijks 40 uur