Stoere Traktaties

Klik hier voor het Stoere Traktaties instructiefilmpje.

Eigenaar Aartsen Kids Foundation
Nadi Faasnadi@aartsenkidsfoundation.com(076) 524 82 55
Annick Bezemerannick@aartsenkidsfoundation.com(076) 524 82 52

Stoere Traktaties’ is ontwikkeld met als doel bewustwording te creëren over het belang van goede voeding, door het gezond trakteren direct te bevorderen en kinderen te laten ervaren hoe leuk, lekker en stoer trakteren met groenten en fruit is.

• Overige middelen en materialen

De deelnemende klas ontvangt zowel voor les 1 als voor les 4 een 'Stoere Traktaties' kist gevuld met verse groenten en fruit.

• Voeding
  • Doe-opdracht voor thuis en uitnodiging om de leerkracht te komen ondersteunen.
  • Thuis
  • De uitvoerders van ‘Stoere Traktaties’ zijn leerkrachten en stagiaires in het primair onderwijs. Er zijn geen specifieke competenties vereist voor de uitvoering van ‘Stoere Traktaties’. Wel zijn enthousiasme en intrinsieke motivatie belangrijke factoren voor het overbrengen van de boodschap en het creëren van bewustwording.

De vier 'Stoere Traktaties' lesmodules worden door de leerkracht geïmplementeerd binnen het reguliere lesprogramma van de school. De voorbereidingen zijn minimaal (circa 30 minuten per les). De lessen – die klassikaal worden uitgevoerd – hebben ieder een lestijd van circa 120 minuten.

De totale tijdsinvestering van ‘Stoere Traktaties’ bedraagt circa 10 uur.

‘Stoere Traktaties’ biedt leerkrachten de ruimte om een eigen invulling te geven aan een stukje verdieping en om het project (en daarmee gezond trakteren) gedurende de rest van het schooljaar voort te zetten.

• JOGG-Venlo en JOGG-Breda
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Minder dan €250

De projecten van Aartsen Kids Foundation worden op niet-commerciële basis ter beschikking gesteld. Om een deel van de kosten van het project te kunnen dekken, zijn de deelnamekosten 100 euro per klas. Daarnaast vragen wij een eenmalige bijdrage van 50 euro per klas voor de aanschaf van enkele materialen. Deze komen in het bezit van de school en kunnen het hele jaar door én bij meerdere deelnamerondes ingezet worden.