Vlaggensysteem

Wanneer gaat gezond seksueel experimenteergedrag over in licht of zwaar grensoverschrijdend gedrag? Hoe reageer je op seksueel gedrag van kinderen en jongeren? Hoe leer je wat wel en niet oké seksueel gedrag is? Vlaggensysteem biedt professionele opvoeders die met kinderen en jongeren werken een interventie om seksueel gedrag te beoordelen, bespreken met collega’s en kinderen en jongeren zelf en om gepast te reageren.

Eigenaar Movisie
Trainingsbureau Movisietrainingsbureau@movisie.nl030-789 22 22

Het Vlaggensysteem stimuleert gezond seksueel gedrag en draagt bij aan het voorkómen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder kinderen en jongeren.

Handboek “Sensoa Vlaggensysteem, reageren op seksueel (grensoverschrijdend) gedrag van kinderen en jongeren.

• Signaleren
  • Begeleider
  • Directie
  • Medewerkers met een certificaat voor de basistraining en/of de train-de-trainer Werken met het Vlaggensysteem

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Meer dan 25 uur

• Ondersteuning is beschikbaar bij Hobéon www.hobéon.nl die de training verzorgt
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Tussen €1000 en €2500
  • Handboek: 46,30 exclusief verzendkosten (zie de site voor de meest actuele prijs).
  • Basistraining: prijzen zijn op te vragen bij gecertificeerde trainers van het Vlaggensysteem
  • Train-de-trainer en Terugkomdag: zie voor actuele prijzen Hobéon Opleidingsportaal.