OORzaken magazine

Het OORzaken-magazine is een werkboekje over het gehoor voor leerlingen uit groep 6 t/m 8. Het OORzaken-magazine geeft leerlingen op speelse en interactieve wijze informatie over geluid, gehoor en het voorkomen van gehoorschade. Het magazine kan klassikaal of zelfstandig worden gebruikt in de klas tijdens een projectweek over gezondheid, zintuigen en/of muziek.

Eigenaar VeiligheidNL
Anneloes Baaninfo@veiligheid.nl020 – 511 45 11

Het creëren van bewustwording bij leerlingen van het belang van een goed gehoor en het risico op gehoorschade, en leerlingen aanzetten tot bescherming van het gehoor.

Het OORZaken-magazine is een werkboekje waarin feitjes en weetjes worden afgewisseld met interviews en opdrachten.

• Persoonlijke verzorging
  • Begeleider

Het OORzaken-magazine is bedoeld als eenmalige interventie, die jaarlijks ingezet wordt tijdens een project(week) of les rondom gezondheid, muziek of zintuigen. Om alle teksten en opdrachten aan bod te laten komen, ligt de minimale tijdsbesteding (inclusief voorbereiding) op 2 uur.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Minder dan €250

Het OORzaken-magazine is gratis, alleen de verzendkosten worden in rekening gebracht.