Voor je het weet zijn ze groOt

‘Voor je het weet zijn ze groOt’ is een bijeenkomst voor ouders over opvoeding, gezond eten en bewegen. Via inter­actief theater krijgen ouders informatie over hun rol bij ontbijten, snoepen en snacken, gamen en buitenspelen. De bijeenkomst heeft een positieve insteek. De acteurs beelden herkenbare situaties uit. Vervolgens zoeken ze samen met ouders naar oplossingen.

Eigenaar GGD Amsterdam
Joka Dusseldorf (Voedingscentrum)professionals@voedingscentrum.nl070 306 8888

Na afloop weten ouders beter hoe ze hun kinderen een gezond voedings-en beweegpatroon kunnen aanleren en zijn ze gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan.

Interactief theater met interactieve groepsbesprekingen. Bij de werving kan gebruik worden gemaakt van posters, flyers, uitnodigingskaarten en een filmpje. De ouders krijgen na afloop een brochure met fotostrip mee met daarin een samenvatting van alle boodschappen uit de voorstelling. Voor de organisatoren, gespreksleider en school is een handleiding beschikbaar. Daarnaast is een trainingsfilmpje en sheets beschikbaar voor de gespreksleider.

• Voeding
  • Sport en beweging
  • Ouderavond
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Nee

'Voor je het weet zijn ze groOt' wordt gegeven door een getrainde theatergroep en een gespreksleider. Voor het vinden van een gespreksleider, zie de handleiding voor organisatoren.

• De taak voor de school betreft de organisatie van de bijeenkomst en de werving van de ouders.

De bijeenkomst duurt 60-70 minuten. Aan de organisatie is de school totaal 5-8 uur kwijt.

• Voedingscentrum
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Meer dan €500

De kosten voor de theatergroep bedragen €625 (excl. BTW en reiskosten, gebaseerd op prijsstelling 2016). De kosten voor de gesprekleider zijn afhankelijk van de gemeentelijke mogelijkheden.