Schoolsportvereniging

Dit samenwerkingsverband met sportverenigingen brengt het sportaanbod en de woon- en leefomgeving dichter bij elkaar. Een sportvereniging verzorgt na schooltijd proeftrainingen op school of in de buurt van school. Daarna kunnen kinderen lid worden van de vereniging. De trainingen blijven in de buurt.

Eigenaar Rotterdam Sportsupport
Jelmer Knossenj.knossen@rotterdamsportsupport.nl010-242 93 15

Kinderen structureel sport aanbieden in de eigen wijk of in de buurt van school.

Met een enquête wordt onderzocht welke sporten populair zijn onder de leerlingen. Na de proeftrainingen volgt een ouderbijeenkomst met informatie over het lidmaatschap van een sportvereniging.

• Sport en beweging
  • Nog in te vullen door eigenaar
  • Omgeving
Aanvullende activiteit Deze activiteit kunt u aanvullend op de huidige activiteit uitvoeren. Het doen van een aanvullende activiteit versterkt het effect.
  • Tijdens naschoolse opvang
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Nee

De proeftrainingen worden verzorgd door trainers van een sportvereniging. Daarnaast is het belangrijk dat scholen in een wijk samenwerken, zodat het echt een wijkinitiatief wordt. De SSV moet ook gecoördineerd worden in de wijk, dit kan door iemand vanuit school gebeuren (vakdocent LO).

Nog in te vullen door eigenaar

• Rotterdam Sportsupport (tegen vergoeding, evt. te ontvangen als subsidie)
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Meer dan €500

De kosten van een schoolsportvereniging hangen af van de lokale situatie en keuzes. In Rotterdam bestaan de kostenposten uit overhead (projectbureau), coördinatorkosten, trainersvergoedingen, accommodatiehuur, de aanschaf van materiaal, PR en communicatie, ouderbetrokkenheid.