Meidenvenijn is niet fijn!

Deze lesmethode richt zich op (zorgwekkend) pestgedrag onder meisjes. Aan de hand van praatkaarten en werkboeken doorlopen meisjes verschillende fasen: van herkenning via bewustwording naar een gezondere sociale omgang. Meisjes leren onder andere negatief gedrag om te zetten in positief gedrag. Zij komen tot haalbare doelen en een plan van aanpak.

Eigenaar Cycloop Concept Creatie BV
Frank van Bezouwinfo@meidenvenijn.nl061-066 40 45

Aanpak en preventie van pestgedrag onder meisjes van 9 tot 15 jaar.

• Overige middelen en materialen

De lesmethode bestaat uit een koffer met vaste onderdelen (praatkaarten, handleiding) en verbruiksmaterialen die elk jaar kunnen worden bijbesteld (werkboeken, kaarten, afsprakenposters, flyers voor ouders en sleutelhangers). Ga voor bestellen van de lesmethode en ander lesmateriaal naar de meidenvenijn webshop.

• Nog in te vullen door eigenaar
  • Omgeving
  • Vertrouwenspersonen, zorgcoördinatoren, intern begeleiders en leerkrachten (met cursus).

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Tussen 10 tot 25 uur

Benodigde tijd voor voorbereiding: 5 uur. Benodigde tijd voor uitvoering: 10 uur. De methode bestaat uit een preventieles (voor jongens en meisjes) en vier curatieve lesblokken van 2 uur (alleen voor meisjes).

Leerkrachten kunnen zich voorbereiden door een teamworkshop van ongeveer 3,5 uur of een scholingscursus van 1 dag te volgen.

• Onderwijsinspectie vertrouwenspersonen
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Tussen €500 tot €1000

Het basispakket kost los € 490,00 incl. U ook kunt kiezen voor een abonnement, afhankelijk van het aantal groepen. Een abonnement bestaat uit een basispakket en aanvulset(s).

Het scholingsaanbod bestaat uit een teamworkshop van 3,5 uur en/of een cursusdag voor begeleiders. De kosten van een incompany workshop zijn € 950,00 (incl. btw/excl. reiskosten). De cursus duurt 1 dag en kost € 220,00 per deelnemer (incl. btw).