HoorToren

HoorToren is een lespakket voor de hele basisschool over het gehoor. Kinderen leren over de werking van geluid en gehoor, de oorzaken en gevolgen van gehoorschade en manieren om het gehoor te beschermen tegen hard geluid en muziek. Het lespakket is ingedeeld naar vier niveaus (gr 1/2, gr 3/4, gr 5/6 en gr 7/8) en geschikt voor een project(week) rondom gezondheid, muziek of zintuigen.

Eigenaar Nationale Hoorstichting
Lisanne de Regtl.deregt@veiligheid.nl020 – 511 45 11

HoorToren heeft als hoofddoel bewustwording te creëren bij kinderen over het belang van een goed gehoor en het risico op gehoorschade. Hierdoor zullen kinderen verstandig omgaan met muziek en hard geluid, waardoor gehoorschade wordt voorkomen.

Het materiaal bestaat uit een bewaardoos met lesmateriaal voor alle groepen, zoals posters, werkbladen, opdrachtkaarten, cd's, een dvd en een decibelmeter. Per niveau is ook een docentenhandleiding beschikbaar. De digitale versie is geschikt voor het digibord.

• Persoonlijke verzorging
  • Omgeving
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Tussen 10 tot 25 uur

Per schooljaar is de tijdsinvestering (voorbereiding en uitvoering) voor de groepen 1 t/m 4 ongeveer 8 uur per groep en voor de groepen 5 t/m 8 ongeveer 14 uur per groep.

• Jeugdimpuls ondersteuningsrondes
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Minder dan €250

Het lespakket inclusief decibelmeter kost €35,95 inclusief BTW en verzendkosten.