Taakspel

Deze groepsgerichte werkwijze leert kinderen op een speelse manier om zich beter te houden aan klassenregels. De klas wordt na een observatieperiode in teams verdeeld. Teamleden stimuleren elkaar om de regels te volgen, zodat zij in aanmerking komen voor een teambeloning. De leerkracht besteedt vooral aandacht aan gewenst gedrag.

Eigenaar CED-Groep
Marjon ten Heggelerm.tenheggeler@cedgroep.nl010-407 15 99

Het doel van Taakspel is het verbeteren van het klassenklimaat, het bevorderen van taakgericht gedrag en het reduceren van regelovertredend gedrag. Hierdoor neemt Taakspel een aantal factoren weg die een risico vormen voor de ontwikkeling van gedragsproblemen en pesten.

Het materiaal bestaat onder andere uit een Taakspeldoos (met docentenhandleiding, pictogrammen, observatieformulieren, kaarten en een poster) en een instructie-dvd en handboek voor gelicentieerde Taakspel-begeleiders.

• Omgeving
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Nee

Scholen kunnen Taakspel alleen uitvoeren onder begeleiding van een onderwijsadviseur met een geldige licentie voor Taakspel.

• Begeleider
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Tussen 10 tot 25 uur

Drie trainingsbijeenkomsten van ieder ongeveer 2,5 uur. Daarnaast wordt de leerkracht gedurende het schooljaar tien keer geobserveerd door een Taakspelbegeleider. Het spelen van Taakspel gebeurt tijdens de reguliere lessen en kost daardoor vrijwel geen extra tijd.

Als uitbreiding op Taakspel in de klas is Taakspel op de speelplaats ontwikkeld, dat uitgaat van groepsoverstijgende teams.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Meer dan €500

De training is bovenschools te volgen bij de CED-Groep voor € 425,-.

Deze training kan ook op offertebasis op school worden verzorgd.

Er zijn 10 klassenconsultaties per leerkracht.

Optionele kosten: de Taakspeldoos kost € 119,50.

Beoordeling Goede aanwijzingen voor effectiviteit