VRIENDEN

Dit programma bestaat uit 10 sessies waarin leerlingen verschillende vaardigheden en technieken oefenen die helpen om te gaan met gevoelens van angst en depressie. Daarbij draait het om lichamelijke reacties, gedachten en leer- en gedragsprocessen. Na afloop volgen 2 terugkombijeenkomsten. Daarnaast biedt het programma plaats aan 4 bijeenkomsten voor ouders.

Eigenaar Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis
Elisabeth Utense.utens@erasmusmc.nl010-704 02 09

Angst- en depressiestoornissen voorkomen en behandelen

Het materiaal bestaat uit een werkboek voor leerlingen (een oefenboek met opdrachten en thuisoefeningen), een handleiding voor docenten (met hand-outs en sheets) en brochures voor ouders met achtergrondinformatie.

• Nog in te vullen door eigenaar
  • Thuis
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Tussen 10 tot 25 uur

Als voorbereiding voor elke sessie circa 30-45 minuten inlezen. Het klaarzetten van de materialen kost 15 minuten. De uitvoering is 1 uur per sessie. Er zijn 10 sessies.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Minder dan €500

De aanschaf van de manual is eenmalig € 45,-. Het leerboek kost per leerling € 20,-.

Beoordeling Sterke aanwijzingen voor effectiviteit