Trammelant in Tandenland

Een programma over tandenpoetsen, tandartsbezoek en eet- en drinkmomenten. Het speelt zich op school én thuis af, er is speciale aandacht voor de leerkracht. Het prentenboek krijgen de kinderen mee naar huis om samen met hun ouder(s) te lezen. De drie filmpjes worden verspreid over het jaar getoond aan de kinderen gedurende hun eerste vier jaren. Hierdoor is er minimaal drie keer per jaar aandacht voor mondgezondheid.

Eigenaar GGD Amsterdam
Marijke Foekmfoek@ggd.amsterdam.nl020 555 5495

Dit project beoogt te resulteren in een gezonde mondgezondheid/gewoonte en een afname van cariës bij kinderen.

Het materiaal bestaat uit drie animatiefilmpjes, een prentenboek voor kinderen en hun ouders, een herinnersticker voor kinderen en ouders, een handleiding voor de leerkracht en een website.

• Mondgezondheid
  • Persoonlijke verzorging
  • Via het prentenboek worden de ouders betrokken. Zij lezen samen met hun kind in
  • Thuis

De drie filmpjes duren ieder 5-7 minuten. Na de filmpjes volgt een korte nabespreking met de leerlingen of ze alles goed hebben begrepen en om na te gaan hoe het bij hun thuis gaat. Aan voorbereidingstijd is de leerkracht maximaal 20 minuten kwijt per les (totaal zijn er drie lessen).

• Kijk op www.trammelantintandenland.nl voor de contactgegevens van de deelnemen
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Minder dan €250

De filmpjes zijn gratis te bekijken. De handleiding kan gratis gedownload worden. Ook het prentenboek is online in te kijken op www.trammelantintandenland.nl. Prentenboek (€1,59 per stuk) en stickers (€0,10 per stuk) zijn te bestellen via http://kenmerk.nl/bo/diversen-1/gadgets/lespakket-trammelant.html.