Kriebels in je buik

Dit lespakket vormt een goede basis voor relationele en seksuele vorming. Het pakket bevat lessen per leerjaar en wordt aangeboden in een doorlopende leerlijn. In elk leerjaar komen lessen aan bod rondom lichamelijke ontwikkeling, voortplanting en gezinsvorming, sociale en emotionele ontwikkeling, en seksuele weerbaarheid. De lessen houden rekening met de leeftijd en seksuele ontwikkeling van kinderen.

Eigenaar Rutgers
Helpdesk Kriebels in je buikinfo@kriebelsinjebuik.nl030-2313431

Kinderen begeleiden bij een gezonde seksuele ontwikkeling waarbij ze respect hebben voor zichzelf en anderen en zich bewust zijn van hun eigen en andermans gevoelens, wensen en grenzen.

In Kriebels in je buik worden per leerjaar diverse lessen aangeboden met diverse werkvormen, twee handleidingen en een algemene introductie.

Aanvullende materialen voor kinderen 10+:

Pubergids (ook online pubergids.nl)

-  Puberkwartet

Folders voor ouders:

- Seksuele ontwikkeling van 0-18

- Seksuele ontwikkeling van 0-6

- Seksuele ontwikkeling 6-9

- ‘Puber in huis’: seksuele ontwikkeling 9-15

• Nieuwsbrief voor ouders
  • Ouderavond
Aanvullende activiteit Deze activiteit kunt u aanvullend op de huidige activiteit uitvoeren. Het doen van een aanvullende activiteit versterkt het effect.

De tijd die leerkrachten in het programma investeren, verschilt per basisschool. Het minimum bestaat uit 5 lessen van 60-90 minuten per leerjaar.

• Door Rutgers wordt ook ondersteuning geboden via een trainerspool.
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Meer dan €500

Aanschaf kosten zijn 99,- voor scholen tm/ 10 groepen, scholen >10 groepen betalen 199,-. Een kleine school betaald jaarlijks 25,- licentiekosten en een grote school 50,- .
10% korting bij deelname Week van de Lentekriebels.

De incompany training relationele en seksuele vorming van 4 uur kost 630,- , van 8 uur 1080, -. Een ouderavond kost 450,-

De landelijke training aangeboden door Rutgers kost 95,- per persoon.