Lekker Fit! lespakket

Lekker Fit! is een lespakket met doorlopende leerlijn voor groep 1 t/m 8 op de basisschool. Kinderen leren op een speelse wijze alles over gezond eten en bewegen en ze worden zich bewust van de keuzes die ze hierbij maken.

Eigenaar Kenmerk Educatief
Tonny Klinkieninfo@kenmerk.nl085- 0475700

Leerlingen leren wat gezond eten en bewegen inhoudt en worden zich bewust van de gezonde keuze die ze hierbij kunnen maken.

De inhoud van het lespakket bestaat uit: 2 werkboekjes per jaar voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8, minihandleiding voor de leerkracht en beweeg- en sportkaarten met leuke oefenvormen.

• Voeding
  • Sport en beweging
  • -
  • Omgeving
Aanvullende activiteit Deze activiteit kunt u aanvullend op de huidige activiteit uitvoeren. Het doen van een aanvullende activiteit versterkt het effect.
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Tussen 10 tot 25 uur

De theorielessen zijn in zes tot twaalf uur per schooljaar per klas uit te voeren. De gymlessen in vier uur. Bovendien kan er tijd bespaard worden door theorielessen met vergelijkbare inhoud uit bijvoorbeeld de biologie- of wereldörientatiemethode over te slaan.

De lessen uit de werkboekjes hebben over het algemeen een korte voorbereidingstijd (in totaal ongeveer 1,5 uur per schooljaar per klas), met uitzondering van sommige doe-opdrachten. Bij het maken van de doe-opdrachten is rekening gehouden met de uitvoerbaarheid hiervan op school.

• Bij de Hartstichting, regionale Sportservice of gemeente
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Meer dan €500

Indicatie kosten per schooljaar: Werkboekjes (2 uitgaven): €2,40, Mini docentenhandleiding per werkboekje (2 uitgaven inclusief 4 beweegkaarten): €8,-, Basis docentenhandleiding in verzamelmap: 50% introductiekorting bij bestelling in kwartaal 3 en/of 4 2012: €38,-, Afsprakenrooster: €2,-. Optioneel: ouderbijeenkomst €60,- per keer.