Boys R Us

Dit interactieve bordspel maakt seksualiteit, intimiteit en relaties bespreekbaar met jongens. Dat gebeurt via verschillende werkvormen die bijdragen aan kennis, reflectievermogen, gedrag en vaardigheden. Het spel besteedt veel aandacht aan de eigen inschatting en verantwoordelijkheid van jongens. Het spel draait om vier thema’s: omgeving, meisjes, vrienden en ik.

Eigenaar Rutgers
Manouk Vermeulenm.vermeulen@rutgers.nl0642026205

Jongens bewustmaken van het belang van veilige, prettige en gelijkwaardige seksuele en relationele contacten.

Het spel bestaat uit een doos met onder andere een spelbord, opdrachtkaarten, pionnen en een spelregelboekje. De handleiding beschrijft onder meer doelstelling, onderwerpen en uitvoering van het spel (inclusief varianten). Het spel heeft 2 varianten, een voor 10–13 jaar en een voor 13–15 jaar.

Aanvullende activiteit Deze activiteit kunt u aanvullend op de huidige activiteit uitvoeren. Het doen van een aanvullende activiteit versterkt het effect.

Benodigde tijd voor de voorbereiding: eenmalig 4 uur. Benodigde tijd voor de uitvoering: 1 tot 1,5 uur.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (220 leerlingen). Minder dan €500

Het spel kost € 45,-. Rutgers biedt een workshop van één dagdeel over het inzetten van de materialen. Deze workshop kost € 80,- pp. Een incompany workshop kost € 770,-.