Lang Leve de Liefde - mbo entree

Lang Leve de Liefde - mbo entree is een lespakket voor entreeopleidingen in het mbo die aandacht willen besteden aan seksualiteit, relaties, anticonceptie, kinderwens en onbedoelde zwangerschap. De interventie is gericht op de preventie van onbedoelde zwangerschappen.

Eigenaar Rutgers
Ineke van der Vlugti.vandervlugt@rutgers.nl030 - 231 34 31

Het hoofddoel van Lang Leve de Liefde - mbo entree is dat studenten bewuste keuzes maken over hun relaties, seksualiteit, kinderwens en anticonceptiegebruik en op die manier onbedoelde zwangerschappen voorkomen.

Op www.langlevedeliefde.nl zijn bij het onderdeel ‘Entreeopleidingen’ de volgende materialen beschikbaar:

• de docentenhandleiding - downloadbaar als pdf.
  • een overzicht van de lessen met downloadbare lesbrieven, werk- en informatiebladen en PowerPointpresentaties.
  • filmpjes behorend bij lesonderdelen.
  • filmpjes waarin docenten via ‘Een kijkje in de klas’ laten zien hoe zij bepaalde werkvormen uit het lesprogramma gebruiken.

De totale tijdsinvestering voor een docent voor alle lessen is ongeveer 7 lesuren plus 3 voorbereidingsuren.

Docenten zijn vrij om meer tijd te besteden aan de lessen afhankelijk van de beschikbare tijd, het niveau en de samenstelling van de klas, de reacties van de klas en in hoeverre een onderwerp voor de studenten extra relevant is.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (9300 leerlingen). Minder dan €1000

Materiële kosten

De docentenhandleiding, lesbrieven, werk- en informatiebladen en PowerPointpresentaties zijn gratis te downloaden op www.langlevedeliefde.nl. Hier zijn ook de bijbehorende filmpjes te vinden.