HotSpot

Hot Spot is een theatervoorstelling over vier jongeren die op verschillende wijze ervaringen hebben met alcohol en drugs. De voorstelling zit dicht op de huid van de personages en vertelt over groepsdruk, experimenten en gevaren die komen kijken bij het gebruik van alcohol en drugs als je jong bent. Door Na het verhaal gaan de acteurs in gesprek met de jongeren in de zaal en bespreken ze mogelijke oplossingen voor de personages. 

Kenmerk

Omschrijving

Eigenaar Theatergroep PlayBack
Website
Aan de slag
NaamE-mailadresTelefoonnummer
Anne Fleur Thomeerannefleur@tgplayback.nl030-2027024
Doel

De voorstelling kan worden ingezet als ondersteuning bij voorlichtingslessen en ter preventie van alcohol- en drugsproblematiek. Bij de voorstelling wordt educatiemateriaal aangeboden om in te zetten tijdens lessen. 

Materiaal
  • Lesmateriaal

De voorstelling kan gespeeld voor maximaal 60 leerlingen. De speelvloer moet ongeveer 7 bij 7 zijn, gebruikelijk is een gymzaal, een aula of een dubbellokaal. Acteurs nemen geluid, muziek en techniek mee, en een decor. We kunnen 2 x op een dag spelen, de voorstellling duurt 90 minuten. We gaan graag samen met de school op zoek naar passende mogelijkheden.

Thema
  • Alcohol
  • Drugs
Ouderbetrokkenheid Nee
Activiteit is gericht op Hier ziet u op welke pijlers de activiteit is gericht. De aanpak Gezonde School onderscheidt vier pijlers: signalering, gezondheidseducatie, omgeving en beleid.
  • Gezondheidseducatie
Wanneer uit te voeren?
  • Tijdens de les
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Ja
Door wie uit te voeren op school?
  • Anders
  • We vragen minimaal 1 docent per klas aanwezig te zijn. Vaak is er ook een congierge of ondersteuner betrokken op de speeldag om de ontvangst te regelen ed. Contacten tussen de school en PlayBack kunnen tussen allerlei betrokkenen van de school zijn met onze accountmanagers.Onze productiemedewerker regelt de praktische zaken met iemand van de school.

Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Minder dan 10 uur

De duur van de voorstelling is 90 minuten. Acteurs zijn een uur voorafgaand aan de 1e voorstellig aanwezig. We kunnen 2 en soms 3 voorstellingen op een dag spelen.

Gemiddelde optionele tijd die het de school kost

het lesmateriaal kan door docenten voor of na de voorstelling ingezet worden in de lessen.

Waar is ondersteuning is beschikbaar?
  • Eigenaar activiteit
  • Regionale GGD
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Tussen €1000 en €2500

Er kan via een GGD, gemeente of Centrum voor Jeugd en Gezin vaak subsidie aangevraagd worden of een vergoeding. Ook kan er met de CJPkaart betaalt worden.

Beoordeling Goed beschreven