HotSpot

Hot Spot is een theatervoorstelling over vier jongeren die op verschillende wijze ervaringen hebben met alcohol en drugs. De voorstelling zit dicht op de huid van de personages en vertelt over groepsdruk, experimenten en gevaren die komen kijken bij het gebruik van alcohol en drugs als je jong bent. Door Na het verhaal gaan de acteurs in gesprek met de jongeren in de zaal en bespreken ze mogelijke oplossingen voor de personages.

Eigenaar Theatergroep PlayBack
Pauline de Grootpauline@tgplayback.nl030-2027024

De voorstelling kan worden ingezet als ondersteuning bij voorlichtingslessen en ter preventie van alcohol- en drugsproblematiek. Bij de voorstelling wordt educatiemateriaal aangeboden om in te zetten tijdens lessen.

De voorstelling kan gespeeld voor maximaal 60 leerlingen. De speelvloer moet ongeveer 7 bij 7 zijn, gebruikelijk is een gymzaal, een aula of een dubbellokaal. Acteurs nemen geluid, muziek en techniek mee, en een decor. We kunnen 2 x op een dag spelen, de voorstellling duurt 90 minuten. We gaan graag samen met de school op zoek naar passende mogelijkheden.

• Alcohol
  • Drugs
  • Omgaan met groepsinvloed/groepsdruk
  • We vragen minimaal 1 docent per klas aanwezig te zijn. Vaak is er ook een congierge of ondersteuner betrokken op de speeldag om de ontvangst te regelen ed. Contacten tussen de school en PlayBack kunnen tussen allerlei betrokkenen van de school zijn met onze accountmanagers.Onze productiemedewerker regelt de praktische zaken met iemand van de school.

De duur van de voorstelling is 90 minuten. Acteurs zijn een uur voorafgaand aan de 1e voorstellig aanwezig. We kunnen 2 en soms 3 voorstellingen op een dag spelen.

het lesmateriaal kan door docenten voor of na de voorstelling ingezet worden in de lessen.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Tussen €1000 en €2500

Er kan via een GGD, gemeente of Centrum voor Jeugd en Gezin vaak subsidie aangevraagd worden of een vergoeding. Ook kan er met de CJPkaart betaalt worden.