Oorcheck hoortest

De Oorcheck hoortest is geschikt voor alle klassen en niveaus van het vo, mbo, hbo en vwo. Bij het inzetten van de test in de klas is het belangrijk dat er een goede internetverbinding is en dat er gebruik wordt gemaakt van een koptelefoon/oortjes. Omdat een stille omgeving noodzakelijk is, adviseren we de test in kleinere groepjes af te laten nemen (max. 6).

Eigenaar VeiligheidNL
Anneloes Baaninfo@veiligheid.nl020 – 511 45 11

Inzicht krijgen in de kwaliteit van het gehoor van leerlingen/studenten en gehoorschade bespreekbaar maken.

De Oorcheck hoortest wordt via internet aangeboden.

• Persoonlijke verzorging
  • Thuis
  • Begeleider
  • De Oorcheck hoortest vereist minimale tot geen begeleiding, omdat alle uitleg er al in is verwerkt. Er moet alleen voor worden gezorgd dat de test in een stille omgeving wordt afgenomen.

De school kan de devices alvast op hoortest.oorcheck.nl instellen en de koptelefoons klaarleggen; dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Leerlingen/studenten kunnen de test ook op hun eigen device doen (laptop, tablet, smartphone). De test zelf duurt 5 minuten.

Geadviseerd wordt om de test nog klassikaal na te bespreken, dit neemt ongeveer nog 10 minuten in beslag. Naast de test wordt aanbevolen om voorlichting te geven over het risico op gehoorschade en de maatregelen die kunnen worden genomen om schade te voorkomen.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (1420 leerlingen). Minder dan €1000

De Oorcheck hoortest is gratis.