Lang Leve de Liefde - mbo

Lang Leve de Liefde-mbo is een flexibel lesprogramma over seksuele gezondheid, dat bestaat uit 20 lessen en 5 workshops. Docenten kiezen zelf hoeveel lessen ze willen geven en in welke volgorde. De lessen variëren van relaties, partnerkeuze en maagdelijkheid, seksuele diversiteit tot anticonceptie, soa's, veilig vrijen, ongeplande zwangerschap, gezonde zwangerschap, wensen en grenzen, internet en grenzen, alcohol en grenzen en loverboys.

Eigenaar Rutgers
Suzanne Meijer, Soa Aids NederlandSMeijer@soaaids.nl0206262669
langlevedeliefde.nlinfo@langlevedeliefde.nl-

Het hoofddoel van Lang Leve de Liefde-mbo is: jongeren maken gezonde en verantwoorde keuzes met betrekking tot hun seksuele gezondheid. Per les en per opdracht zijn er subdoelen opgenomen voor het thema van die les.

Alle materialen zijn te downloaden of te gebruiken via www.langlevedeliefde.nl.

• Fysieke veiligheid

Lang Leve de Liefde-mbo is een flexibel lesprogramma. De docent kiest zelf hoeveel lessen hij wil geven. Door de uitgebreide lesbrieven vergt een les weinig extra voorbereidingstijd.

Naast de lessen bevat de website ook workshops, die bijvoorbeeld in een themaweek gegeven kunnen worden.

• Op www.langlevedeliefde.nl staat een uitgebreide docentenhandleiding en video's
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (9300 leerlingen). Minder dan €1000

Lang Leve de Liefde-mbo is kosteloos te gebruiken. Alle materialen zijn te downloaden of te gebruiken via de website. Eventueel kunnen nog condooms en een anticonceptiekoffer besteld worden.