Love & Sense

Dit voorlichtingsprogramma leidt jongeren op tot 'peer educators' op het gebied van seksuele gezondheid. Het programma bestaat uit een docentenworkshop, een lessenreeks voor de peer educators en een eindopdracht waarin de peer educators andere studenten voorlichten over seksuele gezondheid (de 'Dag van de Liefde'). In het programma komen verschillende thema’s aan bod, zoals liefde en relaties, soa, anticonceptie en weerbaarheid.

Kenmerk

Omschrijving

Eigenaar GGD Noord- en Oost-Gelderland
Website
Aan de slag
NaamE-mailadresTelefoonnummer
Renate Weijenbergr.weijenberg@ggdnog.nl088-443 33 09
Doel

Docenten en studenten van het mbo voldoende handvatten geven zodat zij (zelfstandig) les kunnen geven aan jongeren over seksuele gezondheidsthema’s.

Materiaal
  • Lesmateriaal
  • Communicatiemateriaal
  • Handleiding
  • Spelvormen

Tot het materiaal behoren onder andere een draaiboek voor GGD'en, een docentenhandleiding met lesbeschrijvingen, een materialenoverzicht voor de studenten en evaluatieverslagen. Daarnaast zijn er verschillende ondersteunende voorlichtingsmaterialen gratis te leen bij de GGD Noord en Oost Gelderland.

 

Thema
  • Relaties en seksualiteit
Ouderbetrokkenheid Nee
Activiteit is gericht op Hier ziet u op welke pijlers de activiteit is gericht. De aanpak Gezonde School onderscheidt vier pijlers: signalering, gezondheidseducatie, omgeving en beleid.
  • Omgeving
  • Gezondheidseducatie
Wanneer uit te voeren?
  • Tijdens de les
Activiteit is zelfstandig door een school uit te voeren Nee

Het programma is een samenwerking tussen de lokale GGD en de MBO instelling. In overleg kan een MBO instelling het programma ook alleen draaien.

Door wie uit te voeren op school?
  • Vakleerkracht
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Meer dan 25 uur

De investering voor de school is ongeveer 40 uur. Hierin zijn de lessen, de lesvoorbereiding, de Dag van de Liefde en de docententraining meegenomen.

Gemiddelde optionele tijd die het de school kost

-

Waar is ondersteuning is beschikbaar?
  • Regionale GGD
Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (9300 leerlingen). Tussen €1000 en €2500

De school betaalt alleen de kosten van hun eigen personeel. De overige kosten, zoals de Sense promotiematerialen en de inzet van de GGD medewerkers, worden vanuit de subsidie Aanvullende Seksuele Gezondheid betaald. Dit is een subsidie die de GGD krijgt vanuit het Ministerie VWS.

Beoordeling Goed beschreven