Test je Leefstijl

Deze combinatie van fittest en een leefstijltest stelt jongeren in staat om hun gezondheid te meten en verbeteren. Ze kunnen hun scores uit de fittest vergelijken met de norm, de site helpt bij het uitstippelen van acties. De onderwijsinstellingen krijgen inzicht in alle gezondheidsgedragingen van de populatie in relatie tot het landelijk gemiddelde. Dit kan als basis dienen voor het beschrijven en volgen van Gezonde School-beleid.

Eigenaar Stichting Testjeleefstijl
Natascha Ponsioenn.ponsioen@mboraad.nl0348 753611

Jongeren bewust maken van hun fitheid en leefstijl en stimuleren om hun gezondheid te verbeteren. Scholen inzicht geven in de gedragingen van hun leerlingen.

• Overige middelen en materialen

Op de website vinden jongeren informatie en tips over alle leefstijlthema's zoals alcohol, bewegen, beeldschermgedrag, seksualiteit, drugs en voeding.

• Persoonlijke verzorging
  • Signaleren
  • Thuis
Tijdsbesteding Indicatie van het minimaal aantal uren nodig voor training/opleiding, voorbereiding en uitvoering van de interventie. Meer dan 25 uur

Benodigde tijd voor voorbereiding: 40 uur. Benodigde tijd voor het uitvoeren van de fittest: per leerling 20 minuten. Benodigde tijd voor het invullen van de leefstijltest: per leerling 60 minuten. Benodigde tijd voor begeleiding: per leerling 15 minuten.

Indicatie vaste kosten Minimale kosten van de activiteit, inclusief BTW, per schooljaar, voor alle klassen in een school van gemiddelde omvang (9300 leerlingen). Minder dan €1000

Mbo studenten gratis, hbo-studenten 4 euro per student.